Studenten schetsen de toekomst van Texel

Studenten schetsen de toekomst van Texel

Het wordt spannend voor de 19 bouwkundestudenten van de TUe. Een jaar hebben ze Texel beklopt, betast en hun indrukken verwerkt in heel diverse ontwerpen. Halverwege het jaar waren de schetsen nog ruw, de blik was heel breed. Maar nu, met afstudeermaand september in zicht, doen ze wat van een architect verwacht wordt. Gebouwtjes om in te wonen of voor opslag van regenwater. ‘Vanishing’ heet het huisje dat inderdaad geheel weggewerkt is in een duinpan. ‘Tower in the Field’ wil daarentegen zeer aanwezig zijn middenin in de polder. ‘Waiting for Water’, een huisje dat niet kan kiezen en wacht tot het regenwater in de drijfbak het bouwwerkje boven het duin laat uitstijgen. Opvallend is de rol van regenwater in verschillende ontwerpen. Dat is mede ingegeven door het belang van opslag van regenwater voor gebruik in het toeristische hoogseizoen. Al die praktische zaken hebben de creativiteit niet geremd, daarvan getuigen ook titels als ‘See the rain’ en ‘Listen to Nature’.

Projecten van AUDE TUe.